Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.
T +357 22 666 888
E [email protected]
Ένας ταξίδι μοναδικό σε ομορφιά! Απο την μία η κοσμοπολίτικη, μοντέρνα και με φοβερή αρχιτεκτονική Σόφια που σε κάθε κτίριο της, δεν έχει πραγματικά τίποτα να ζηλέψει από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Η Φιλιππούπολη που θα σας μαγέψει με την μακραίωνη ιστορία της, τα εντυπωσιακά ρωμαϊκά μνημεία της και το αρχαίο θέατρο.
Σαντανσκι (1), Σόφια (3), Θεσσαλονίκη (3)
06.07, 13.07, 20.07, 27.07, 03.08, 10.08, 17.08, 24.08.25 (HOLΧ)
Σημειώσεις
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση την πόλη των Σερρών όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Συνεχίζουμε για την λουτρόπολη της Βουλγαρίας, Σαντάνσκι. Το νερό των πηγών έχει θερμοκρασία 78-81οC με θεραπευτικές ιδιότητες, ήταν γνωστό στους Ρωμαίους και αργότερα στους Βυζαντινούς αυτοκράτορες που το επέλεγαν για θεραπεία. Εδώ θεράπευαν και οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός. Άφιξη νωρίς το μεσημέρι στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Σας προτείνουμε να απολαύσετε μια περιποίηση σώματος στο σπα του ξενοδοχείου ή να κολυμπήσετε στην πισίνα του. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρόγευμα, θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να ολοκληρώσετε την περιποίηση σώματος σας ή να περπατήσετε στον κεντρικό πεζόδρομο είναι εδώ που χτυπάει η καρδιά της πόλης. Αναχώρηση για την Σόφια την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρόγευμα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην Σόφια. Θα επισκεφτούμε τον επιβλητικό καθεδρικό Ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι που χωράει μέχρι και 10000 άτομα. Ένας ναός με χρυσούς και χάλκινους θόλους που φημολογείται πως είναι το πιο φωτογραφημένο μνημείο της Βουλγαρίας. Δίπλα από τον καθεδρικό ναό, βρίσκεται η Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας αλλά και το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη, το οποίο είναι στη μνήμη των πεσόντων για την Βουλγαρία και φωτίζεται από αέναη φλόγα. Θα δούμε επίσης το Κοινοβούλιο, το εθνικό θέατρο «Ιβαν Βαζώφ» του οποίου η πρόσοψη απαρτίζεται από έξι άσπρες μαρμάρινες στήλες και απεικονίζουν τον Απόλλωνα και τις Μούσες. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Σας προτείνουμε να περπατήσετε στη λεωφόρο Βίτοσια, όπου βρίσκονται τα εμπορικά κέντρα με τις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων ή να πιείτε τον καφέ σας στον πεζόδρομο. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρόγευμα και αναχωρούμε για ένα από τα μεγαλύτερα και αρχαιότερα Ορθόδοξα μοναστήρια στην Ευρώπη, το μοναστήρι Μπάτσκοβο ή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χτίστηκε το 1083. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για την Φιλιππούπολη. Ακολουθεί ξενάγηση στην παλιά πόλη, θα δούμε το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και τέλος το Ρωμαϊκό θέατρο. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια Νωρίς και νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την Σόφια. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
Πρόγευμα και αποχαιρετούμε τη Σόφια με κατεύθυνση το Οχυρό Ρούπελ, ένα μνημείο-σύμβολο του αγώνα των Ελλήνων στο έπος του ’40 και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ξενάγηση στον χώρο από τον τοπικό φύλακα όπου θα μας δώσει σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία και την μηχανική του. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη νωρίς το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Πρόγευμα και η μέρα μας είναι ελεύθερη στη Θεσσαλονίκη, για να κάνετε τα ψώνια και τις βόλτες σας. Διανυκτέρευση.
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Ακολουθεί περιήγηση της Θεσσαλονίκης όπου θα δούμε αρκετά αξιοθέατα, μετά θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αγίου Παϊσίου που βρίσκεται μέσα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Σουρωτή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ θα περπατήσουμε μέχρι τα Λαδάδικα όπου θα έχουμε προαιρετικό δείπνο με ζωντανή μουσική.
Πρόγευμα και αποχαιρετούμε την Νύμφη του Θερμαϊκού με προορισμό το αεροδρόμιο για τη πτήση προς Λάρνακα με τις βαλίτσες γεμάτες με πανέμορφες εικόνες από τα μαγευτικά μέρη που επισκεφτήκαμε.
Αναχωρήσεις | Δίκλινο | Μονόκλινο | 1ο Παιδί μέχρι 12 χρ. |
06.07, 24.08.25 | €849 | €1105 | €749 |
13.07, 20.07, 27.07.25 | €879 | €1135 | €799 |
03.08, 10.08, 17.08.25 | €919 | €1175 | €849 |
Σημείωση: Οι πιο πάνω τιμές είναι ανά άτομο.
Με πτήσεις της Aegean Airlines
Αναχώρηση: 02.07, 09.07, 16.07, 23.07, 30.07, 06.08, 13.08, 20.08, 27.08.25
ΑΠΟ | ΠΡΟΣ | ΠΤΗΣΗ | ΩΡΕΣ |
Λάρνακα | Θεσσαλονίκη | A3 545 | 07:00 – 09:00 |
Θεσσαλονίκη | Λάρνακα | A3 544 | 09:45 – 11:35 |