Πάσχα στην Πάτρα - Holiday Tours Travel Agency Nicosia Cyprus

Πάσχα στην Πάτρα

Οργανωμένη Εκδρομή
From€775
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

535


Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

T +357 22 666 888
E sales@holidaytours.com.cy

5 ημέρες | 4 νύχτες
Availability : 02.05.24
Λάρνακα
Αθήνα
Ο Προορισμός...

Σε κάθε τόπο το Πάσχα γιορτάζεται με το δικό του ξεχωριστό τρόπο και η λαογραφική και ιστορική ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής προσδίδει ένα ξεχωριστό τόνο στον εορτασμό. Φέτος θα κινηθούμε Δυτικά και με έδρα την Πάτρα θα ανακαλύψουμε την ιστορική Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα, που αποτελεί ιδανικό τόπο για περιηγήσεις. Εκεί, θα ζήσουμε το Πνεύμα των Αγίων Ημερών, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει τις αυθεντικές εμπειρίες με τις τοπικές παραδόσεις και με ένα πλούσιο πρόγραμμα εμπλουτισμένο με δραστηριότητες και ξεναγήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Αναχωρήσεις

02.05.24 (HOLΤ)

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα με πτήσεις της Sky Express.
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GALAXY PATRA HOTEL 3* or Similar στην Πάτρα με πρόγευμα.
 • Ένα (1) Αναστάσιμο δείπνο & ένα (1) Πασχαλινό γεύμα.
 • Εισιτήριο για τον Οδοντωτό και το Σπήλαιο Λιμνών.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Έμπειρος Αρχηγός/ Συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Τοπικός δημοτικός φόρος του ξενοδοχείου.
 • Μια αποσκευή 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Εισιτήρια εισόδου στους χώρους επισκέψεων.
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
 • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.
 • Τα ποτά στο δείπνο/γεύμα.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις:

 • Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.
 • Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 30% της αξίας των πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται 21 μέρες περίπου πριν την αναχώρηση.
 • Υπάρχει δυνατότητα ακύρωση των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και κανονισμών.
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 50.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
Πρόγραμμα

1η Μέρα: Μ. ΠέμπτηΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΤΡΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Αθηνών. Άφιξη, τακτοποίηση στο λεωφορείο και αναχώρηση από την Αττική Οδό. Άφιξη στην Ελευσίνα, που αποτελεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, μίνι περιήγηση με το λεωφορείο και μετάβαση για γεύμα ατομικά. Συνεχίζουμε για την Πελοπόννησο. Άφιξη στον Ισθμό της Κορίνθου και ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φώτο στην περίφημη διώρυγα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Αχαΐα και την πρωτεύουσα του νομού, Πάτρα. Άφιξη στο κεντρικό ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη για μια πρώτη γνωριμία. Όποιος επιθυμεί, υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει την Ακολουθία των Αγίων Παθών, στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο μας. Δείπνο ελεύθερα & διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Μ. ΠαρασκευήΠΑΤΡΑ - ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ - ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ - ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ - ΚΑΣΤΡΙΑ - (Σπήλαιο Λιμνών) - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΠΑΤΡΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Διακοφτό όπου θα επιβιβαστούμε στον οδοντωτό σιδηρόδρομο για να πραγματοποιήσουμε μια από τις πιο μαγευτικές διαδρομές της Ευρώπης μέσα από το Φαράγγι του Βουραικού ποταμού. Θαυμάζοντας το πράσινο με τα πλατάνια, το τρεχούμενο νερό καθώς και μικρά παλιά πετρόκτιστα σπιτάκια που συμπληρώνουν την παραμυθένια εικόνα, θα καταλήξουμε στα Καλάβρυτα με την εκπληκτική φυσική ομορφιά, όπου θεωρούνται τόπος σταθμός στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Μεταξύ άλλων εξωτερικά θα δούμε το ρολόι του Μητροπολιτικού Ναού στο κέντρο της πλατείας, το οποίο είναι σταματημένο την ώρα που έγινε η εκτέλεση των ανδρών της πόλης και το Παλάτι της Παλαιολογίνας, το οποίο πιθανολογείται πως κτίστηκε από το Θωμά Παλαιολόγο. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια στα τοπικά μαγαζιά της περιοχής. Επόμενος μας σταθμός το επιβλητικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, της οποίας η θέα, το βαρύ όνομα και η ιστορία που τα συντροφεύει προκαλούν δέος και συγκίνηση. Γνωστή και ως τόπος έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, η Μονή αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά μέρη της Ελλάδας. Περιήγηση. Συνεχίζουμε για το ιστορικό μοναστήρι του Μέγα Σπηλαίου, που είναι κτισμένο στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου (απ’ όπου και το όνομα του) της οροσειράς του Χελμού, επάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού. Απόλυτα εναρμονισμένο με το άγριο και εντυπωσιακό τοπίο της περιοχής το οκταώροφο συγκρότημα της Μονής θα μας καθηλώσει! Επόμενος μας σταθμός το Σπήλαιο Λιμνών στη Καστριά. Ένα σπήλαιο, το οποίο έχει την παγκόσμια αποκλειστικότητα να φιλοξενεί στα σπλάχνα του 13 ολόκληρες αλλεπάλληλες και κλιμακωτές λίμνες πού εκτείνονται σε 3 ορόφους. Το αξιοποιημένο μήκος του σπηλαίου προς το παρόν ανέρχεται σε 500 μέτρα και ο επισκέπτης μπαίνει από τεχνητή σήραγγα, που καταλήγει κατ΄ ευθείαν στο δεύτερο όροφο. Όπως είναι λογικό οι διαστάσεις του τμήματος αυτού προκαλούν δέος, έκσταση και θαυμασμό. Επόμενος μας σταθμός τα Καλάβρυτα. Η ιστορική αυτή πόλη της Αχαΐας, είναι χτισμένη στους πρόποδες του Χελμού σε υψόμετρο από 720 έως 840 μ. Είναι “μαρτυρική πόλη”, λόγω των δεινών που υπέστη από τους Γερμανούς και έδρα του δικτύου μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας. Άφιξη και επίσκεψη στο Τόπο Θυσίας, στο λόφο του Καππή. Συνεχίζουμε μέσα στα στενά όπου θα δούμε το φρουριακής μορφής Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, το βυζαντινό κτίριο το οποίο έχτισε ο Θωμάς (αδελφός του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου). Στα καφέ και στα γαλακτοπωλεία θα βρούμε καφεδάκι, τυρόπιτες, γαλακτομπούρεκο, κρέμα, ρυζόγαλο κλπ. Στον κεντρικό πεζόδρομο, υπάρχουν καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων, ζαχαροπλαστεία και στην κεντρική πλατεία δεσπόζει ο μητροπολιτικός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς και το ρολόι, το οποίο στο νότιο καμπαναριό δείχνει την κανονική ώρα, ενώ στο βόρειο καμπαναριό είναι σταματημένο στις 2:34 για να θυμίζει για πάντα τη σφαγή της 13ης Δεκεμβρίου 1943. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα ατομικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Πάτρα.

3η Μέρα: Μ. ΣάββατοΠΑΤΡΑ - ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ - ΖΑΡΟΥΧΛΑ - ΠΑΤΡΑ (Περιήγηση)

Πρωινό και αναχώρηση για τη Λίμνη Τσιβλού. Η λίμνη Τσιβλού είναι η ιδανική επιλογή για να εξερευνήσετε τη φύση μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον έχοντας την αίσθηση πως βρίσκεστε σε ένα αλπικό χωριό. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες κατά μήκος της λίμνης. Στην συνέχεια αναχώρηση για τη Ζαρούχλα. Πνιγμένο στα έλατα, τις καστανιές και τα μαυρόπευκα, το χωριό βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και από τη λίμνη Τσιβλού (13,5 χιλιόμετρα). Χωριό με πολλά πυργόσπιτα, ξεκινώντας από τον Πύργο της Ζαρούχλας ή αλλιώς Πύργος του Ασημάκη Φωτήλα, ο οποίος κατασκευάστηκε πιθανότατα τον 17ο αιώνα και είναι χτισμένος σε οχυρή θέση. Από το 1985 αποτελεί διατηρητέο μνημείο και σήμερα λειτουργεί ως ξενώνας. Γεύμα (προαιρετικό) σε μια από τις πολλές ταβέρνες του χωριού. Επιστροφή στη Πάτρα και περιήγηση. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με τα πόδια, θα δούμε το Θέατρο «Απόλλων», που σχεδιάστηκε το 1872 από τον Τσίλερ και ήταν ένα από τα πρώτα θέατρα όπερας στην Ευρώπη. Κατόπιν θα δούμε τον Φάρο, που έχει κυρίως πολιτισμική χρήση και αποτελεί σύμβολο της πόλης, καθώς και το Ναό του Αγίου Ανδρέα, ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα με μοναδικές αγιογραφίες και δεσπόζει στην ομώνυμη παραλιακή οδό. Ο τρούλος του ναού του πολιούχου της Πάτρας φτάνει σε ύψος τα 46 μέτρα και εκεί στηρίζεται ο επίχρυσος σταυρός 5 μέτρων που συμβολίζει τον Χριστό, ενώ οι 12 μικρότεροι, που τον περικλείουν, συμβολίζουν τους μαθητές του. Είναι από τους μεγαλύτερους ναούς της Ευρώπης. Δίπλα στο ναό σώζεται μέχρι τις μέρες μας το πηγάδι του Αγίου Ανδρέα, ο χώρος στον οποίο δίδασκε και στον οποίο σταυρώθηκε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη θεία Αναστάσιμη Λειτουργία και θα ακούσουμε τον “Καλό Λόγο”. Μετά την Ανάσταση θα καταλύσουμε τη νηστεία με την παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλα πασχαλινά αχαϊκά εδέσματα! Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: Κυριακή του ΠάσχαΠΑΤΡΑ - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Σήμερα Άγιο Πάσχα. Πρόγευμα και αναχώρηση για την όμορφη Ναύπακτο. Μια γραφική πόλη με γειτονιές ζεστές και φιλόξενους κατοίκους. Ένας ιστορικός τόπος που υποδέχεται τους επισκέπτες του χειμώνα καλοκαίρι. Αποτελεί το οικονομικό και διοικητικό κέντρο της Ναυπακτίας και αδιαμφισβήτητα είναι µια από τις πιο όμορφες πόλεις της χώρας. Συνδυάζει αρµονικά µαρτυρίες της µακρόχρονης ιστορικής της πορείας, µε το πανέµορφο φυσικό περιβάλλον και τη διατήρηση του παραδοσιακού της ύφους. Η Ναύπακτος είναι κτισµένη αµφιθεατρικά σε ένα παραλιακό ύψωµα του συγκροτήµατος του βουνού της Ναυπακτίας. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας. Μεταξύ άλλων θα δούμε το μοναδικό κάστρο της που αγκαλιάζει ολόκληρη τη νότια πλευρά του λόφου, στο οποίο είναι κτισμένο και καταλήγει στο µικρό λιµανάκι µε τα Ενετικά τείχη, το επιβλητικό ρολόι και το αρχοντικό του Μπότσαρη. Θα ακολουθήσει το πασχαλιάτικο γεύμα, συνοδεία με τοπικά πασχαλινά εδέσματα, σε ταβέρνα της πόλης! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Πάτρα το απόγευμα και υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη.

5η Μέρα: Δευτέρα του ΠάσχαΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Κόρινθο, που σύμφωνα με τον μύθο, το όνομά της, το οφείλει στον ομώνυμο ήρωα Κόρινθο, ο οποίος ήταν γιος του Μαραθώνα και μακρινός απόγονος του θεού Ερμή. Πρώτος βασιλιάς της διετέλεσε ο Σίσυφος, ο μοναδικός θνητός που κατάφερε να ξεγελάσει τον θάνατο, ενώ η αρχαία πόλη αναφέρεται ως σταθμός και άλλων μυθολογικών προσώπων όπως το βασιλικό ζευγάρι του Ιάσονα και της Μήδειας και ο Οίδιποδας. Η Κόρινθος διαθέτει εξαιρετική πολεοδομική ρυμοτομία και είναι χτισμένη σύμφωνα με το λεγόμενο Ιπποδάμειο σύστημα. Θα περιηγηθούμε στην πόλη, θα δούμε τον εντυπωσιακό μητροπολιτικό ναό, αφιερωμένο στον Απόστολο Παύλο, καθώς και το μνημείο πεσόντων, θα θαυμάσουμε το σύμβολο της πόλης, τον φτερωτό Πήγασο που δεσπόζει στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου, στον Φλοίσβο, όπου και θα απολαύσουμε τον καφέ μας και την βόλτα στους πεζόδρομους. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο των Αθηνών για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Λάρνακα με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Χάρτης

Τιμές - Πτήσεις
Αναχωρήσεις Δίκλινο Τρίκλινο Μονόκλινο Παιδί μέχρι 12χρ.
02.05.24 €775 €749 €849 €749

Σημείωση: Οι πιο πάνω τιμές είναι ανά άτομο.


Με πτήσεις της Sky Express

ΑΠΟ ΠΡΟΣ ΠΤΗΣΗ ΩΡΕΣ
Λάρνακα Αθήνα GQ 601 11:50 – 13:35
Αθήνα Λάρνακα GQ 606 22:10 – 23:55

Proceed Booking