Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.
T +357 22 666 888
E [email protected]
Τήνος, ένα πραγματικό νησί – θαύμα! Ανακάλυψε ένα σύγχρονο κυκλαδίτικο προορισμό, έτοιμο να κατακλύσει το νου και τις αισθήσεις σου με τη μοναδική σοφιστικέ του αύρα, τις φυσικές ομορφιές & την παραδοσιακή του κουζίνα.
10.07, 31.07, 14.08.25 (HOLΧ)
Σημειώσεις:
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Αθήνα. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για το γυναικείο μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ, Νέας Μάκρης. Χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα και συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στο κέντρο της Αθήνας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
Πρόγευμα και μεταφορά στο λιμάνι της Ραφήνας όπου θα πάρουμε το καράβι για την Τήνο. Άφιξη και μεταφορά με πούλμαν στο Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας που είναι σκαρφαλωμένος στο λόφο, ολόλαμπρος, δεσπόζοντας πάνω από όλη τη Χώρα. Ο επιβλητικός Ναός ιδρύθηκε το 1823, στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, σύμφωνα με το όραμα της Αγίας Πελαγίας. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθείτε τους χώρους του ναού και να κατηφορίσετε στο λιμάνι όπου θα έχετε προαιρετικό γεύμα και να κάνετε την βόλτα σας στον «παλιό δρόμο», μια όμορφη και ιστορική διαδρομή που οδηγεί στην εκκλησία όπου αριστερά και δεξιά του δρόμου θα βρείτε κάθε λογής μικρομάγαζα για σουβενίρ. Το απόγευμα θα πάρουμε το καράβι και θα επιστρέψουμε στη Ραφήνα και στη συνέχεια στο ξενοδοχείο μας.
Μετά το πρόγευμα μαζί με την συνοδό σας θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε και να γνωρίσουμε τις όμορφες γωνιές της Αθήνας.
Πρόγευμα και μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό το νησί της Αίγινας όπου θα κάνουμε τον γύρο του νησιού. Πρώτη μας σύντομη στάση στη Μονή του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου, πολιούχου του νησιού. Ο Άγιος Νεκτάριος έζησε στην μονή για 12 συναπτά έτη. Από το 1908 έως και το 1920 όπου κοιμήθηκε. Όλο αυτό το διάστημα έμενε σε ένα σπιτάκι -σώζεται ως σήμερα μαζί με τα προσωπικά του είδη- εκτός των ορίων της τότε μονής, μιας και το μοναστήρι ήταν γυναικείο. Ο ναός της Αγίας Τριάδας, που θεμελίωσε ο ίδιος και εγκαινιάστηκε στις 2 Ιουνίου του 1908 είναι βυζαντινού ρυθμού. Στις μέρες μας κολλητά σε αυτόν τον ναό υπάρχει ένας άλλος, αφιερωμένος στον Άγιο Νεκτάριο, και λίγο πιο πέρα βρίσκεται το εκκλησάκι με τον τάφο του Αγίου. Ο Άγιος Νεκτάριος κοιμήθηκε στις 9 Νοεμβρίου του 1920. Το σώμα του παρέμεινε άφθαρτο για 21 ολόκληρα χρόνια. Η ανακομιδή των λειψάνων του έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1963. Θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας με προορισμό τον αρχαιολογικό χώρο της Αφαίας Αθηνάς, όπου όποιος θέλει μπορεί να περιηγηθεί και να μαγευτεί από την εκπληκτική θέα. Εάν έχει καθαρή ατμόσφαιρα μπορείτε να δείτε το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και την Ακρόπολη Αθηνών. Λένε ότι οι τρεις ναοί σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο (το ιερό τρίγωνο της αρχαιότητας). Από εκεί αναχωρούμε νωρίς το μεσημέρι με προορισμό την Αγία Μαρίνα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, φαγητό και φυσικά μπάνιο στα καταγάλανα νερά της. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση με προορισμό την πόλη της Αίγινας, όπου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τον απογευματινό μας καφέ, αλλά και για να γνωρίσουμε όλα τα διαφορετικά προϊόντα, που φτιάχνουν οι ντόπιοι με το διάσημο τοπικό προϊόν φιστίκι Αιγίνης. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Αθήνα.
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Πάρνηθα, το ψηλότερο βουνό της Αττικής και χειμερινός προορισμός των Αθηναίων αφού έχει υψόμετρο 1400 μέτρα. Το πούλμαν θα μας αφήσει στους πρόποδες του βουνού και θα επιβιβαστούμε στο τελεφερίκ που μας ανεβάζει στη κορυφή του βουνού. Όσοι επιθυμούν θα έχουν χρόνο να επισκεφθούν και να δοκιμάσουν την τύχη τους στο καζίνο για 2 1/2 ώρες περίπου, ενώ οι υπόλοιποι θα επισκεφτούν το καταφύγιο στο Μπάφι όπου θα έχουμε προαιρετικά το μεσημεριανό μας γεύμα αφού το καταφύγιο διαθέτει οργανωμένη κουζίνα όπου μπορείτε να γευτείτε σπιτικό μαγειρευτό φαγητό, χειροποίητες χωριάτικες πίτες, γλυκά ταψιού και ζεστά ροφήματα. Το απόγευμα επιστρέφουμε όλοι μαζί με το πούλμαν στο ξενοδοχείο μας.
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για την Αθηναϊκή Ριβιέρα, είναι μια εντυπωσιακή παραλιακή διαδρομή κατά μήκος του Σαρωνικού κόλπου που αρχίζει από την Μαρίνα του Φλοίσβου και τελειώνει στο Σούνιο. Θα περάσουμε από Γλυφάδα, Βούλα, λίμνη Βουλιαγμένης, στάση στη Βάρκιζα με τις πανέμορφες οργανωμένες πλαζ και χρόνος για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και θαλασσινούς μεζέδες στις παραδοσιακές ταβέρνες και τα ουζερί. Καθοδόν προς το Σούνιο θα περάσουμε από Λαγονήσι και Σαρωνίδα. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στο Σούνιο όπου δεσπόζει το ιερό του Ποσειδώνα, να απολαύσετε την μαγευτική θέα και να φωτογραφηθείτε. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο και πτήση προς Λάρνακα.
Διαμονή: THE ALASSIA HOTEL 3* | ||||
Αναχωρήσεις | Δίκλινο | Μονόκλινο | 1º Παιδί μέχρι 12χρ. | |
---|---|---|---|---|
10.07.25 | €659 | €805 | €549 | |
31.07.25 | €709 | €855 | €599 | |
14.08.25 | €759 | €905 | €649 |
Διαμονή: BROWN KUBIC 4* | ||||
Αναχωρήσεις | Δίκλινο | Μονόκλινο | 1º Παιδί μέχρι 12χρ. | |
---|---|---|---|---|
10.07.25 | €849 | €1185 | €599 | |
31.07.25 | €899 | €1235 | €649 | |
14.08.25 | €949 | €1285 | €699 |
Σημείωση: Οι πιο πάνω τιμές είναι ανά άτομο.
Με πτήσεις της Sky Express
ΑΠΟ | ΠΡΟΣ | ΠΤΗΣΗ | ΩΡΕΣ |
Λάρνακα | Αθήνα | GQ 601 | 09:30 – 11:15 |
Αθήνα | Λάρνακα | GQ 602 | 19:10 – 20:45 |